Kočičí hračky? Proč kočka potřebuje hračky? TIP#080

Co u koček, zejména těch domácích, nikdy nepodceňovat? Milují hračky. Rády si hrají, baví je nosit různé myšičky, honit kuličky, některé se naučí i aportovat a i když ne, tak budou mít v oblibě věci, které jim můžete házet. 

Kočky mívají i předměty, se kterými rády spí. Některé hračky jsou oblíbenější než jiné, oblíbenost se také mění v čase. Fantastické jsou i různé mechanické hračky, třeba takové, co jim umožni honit kuličku plastové dráze (třeba jako Catit Senses 2.0 Super Circuit).

Obrovskou radost jim uděláte s šípky, šiškami, kaštany či žaludy. Stačí vyrazit do přírody a něco přinést.

Mezi hračky můžete počítat i škrabadla a složitější kombinace škrabadel s kočičími věžemi. Všeobecně místa kam se kočky mohou uvelebit a schovat – tedy také různé poličky.

TIP: Mrkněte do Kočičí výbava pro začátečníky pro inspiraci, co si pořídit z nutné výbavy i ohledně záležitostí na hraní.

Jednou z nejlepších schovávaček jsou ale krabice a tašky. Kdykoliv něco dorazí domů v krabici, rozhodně ji pro potěchu vaší kočky nechte prázdnou pár dní až týdnů. V krabici můžete i vystřihnout otvory – malé pro škádlení a prostrkávání tlapiček, velké pro vytváření prolézaček. Ostatně řeč je o tom už v Proč kočky milují krabice?

Fantastické jsou i ovladatelné, pohyblivé hračky. Různé formy balonků či myšiček na baterie. Ať už jsou to ty jezdící samostatně a náhle uhýbající nebo ty na dálkové ovládání, bude to mít úspěch. A pokud máte tablet či telefon, tak si můžete pořídit i nějaké ty aplikace pro hravé kočky

Hrou může být i jídlo. Nezapomeňte tedy pořídit některou z věží na granule nebo různé balónky, do kterých je možné skrývat pamlsky.

Škádlení koček je nejlepší ve formě různých tyček, na jejichž konci bývá peří, látka či jiné provokativní útvary. 

TIP: Na širokou nabídku hraček pro kočky se podívejte na stránky vašeho oblíbeného „zverimexu“.

📈 32