Proč kočky milují krabice? TIP#007

Dokud nebudete mít kočku, povídáním o krabicích a YouTube videím se budete jen smát. Až poté co začnete s kočkou sdílet domácnost, velmi rychle pochopíte, že nejvíc ji potěší krabice. 

Dostane se to tak daleko, že už nikdy nebudete chtít žádnou vyhodit a každá z nich alespoň na čas skončí jako oblíbená hračka vašeho mazlíčka.

20191002_185435569_iOS.jpg
#sisithecast krabuce miluje. Je to kočka

Kočky krabice prostě milují. Platí to pro ty naše domácí, ale platí to i pro opravdu velké kočkovité šelmy. Za vším stojí instinkty a fakt, že kočka je predátor, milující úkryt všeho druhu. I když právě krabice je ideálním řešením, doma najdete i řadu dalších míst a situací, kde se vaše kočka bude často schovávat. 

Vědecké zkoumání prokázalo, že kočka v krabici má daleko méně stresových hormonů, než ta mimo ni. Pocit bezpečí v úkrytu je prostě k nezaplacení. 

TIP: Kočkám se vedle krabic líbí i tunely a místa pro schování jsou běžnou součástí kočičích prolézaček. Ty navíc pomáhají i v další důležité kočičí činnosti, procvičování drápků a svalů. 

Jeden z dalších důvodů, proč kočky milují krabice, je i teplo. V krabicích je zkrátka tepleji a kočky jsou teplomilní tvorové (v běžné pokojové teplotě je jim vlastně tak trochu zima). 

Pokud se vaše kočka schovala do krabice, nebo má nějaké stálé oblíbené místo, kam se “utíká schovat”, respektujte to. 

Určitě ale vyzkoušejte, jestli si “cat in a box” bude chtít hrát. Kočky milují otvory v krabicích, kterými  mohou vystrkovat tlapky a lovit předměty. A pokud okolo jejich krabice nenápadně přejdete a necháte je pořádně si “bafnout”, budou na vrcholu blaha. 

Vedle krabic ještě kočky mají enormně v škrabadla, takže mrkněte do Kočky. Škrábání. Nábytek, škrabadla, odnaučení a tak

P.S: Nejznámější kočka v krabici na světě je Schrödingerova kočka. To už se ale dostáváme ke zcela jinému tématu.

📈 56