Chodit s kočkou na prohlídky k zvěrolékaři? TIP#008

Mají preventivní prohlídky u veterináře smysl? Není třeba žádných pochyb, návštěvy odborníka se rozhodně vyplatí. U dospělé kočky stačí zhruba jednou ročně, ale i vícekrát určitě neuškodí. S koťaty častěji, ideálně třikrát v prvním roce života. A čím starší kočka je, nad sedm let zejména, tím více by ji veterinář měl znát. 

K zvěrolékaři se vypravte i v okamžiku, kdy je vaše kočka nemocná. Pokud zvrací, chová se zvláštně nebo má průjem, neotálejte. Čím dříve se jí dostane odborné pomoci, tím lépe. 

Preventivní návštěvy zahrnují klinické vyšetření, prohlídku, sledování dechu, tepů, měření teploty, prohlídku srsti a kůže, drápků i zubů. Setkáte se i s rozborem moči a krve. 

TIP: Které rostliny a květiny jsou pro kočku jedovaté a nebezpečné? Velký pozor, kočky mohou i zemřít 

Návštěva zvěrolékaře může odhalit řadu problémů, jako třeba obezitu, cukrovku, vysoký tlak, nadměrnou funkci štítné žlázy, problémy s ledvinami, záněty v dutině ústní, či přítomnost parazitů. Prověří i správné očkování. 

IMG_20160429_150053.jpg
#sisithecat u zvěrolékaři v přepravce.

A jak se připravit na cestu? Vhodná cestovní přepravka ji rozhodně usnadní. Nezapomeňte na ručník nebo savou podložku (jako je například balení Podložka Dog Fantasy) v případě, že se vaše kočička návštěvy hodně obává. Věci co patří do základní kočičí výbavy.

S návštěvami veterináře hodně souvisí i téma Jak dlouho s námi kočka bude? a vlastně i Toalety pro kočky. Jak na ně? Co do nich, jak měnit, jaký typ, kam dát, typy kočkolitu. Při úklidu toalety kontrolujte kočičí stolici.

TIP: Mezi návštěvou veterináře kočkám věnujte dostatečnou péči. Pořídit si k tomu můžete řadu užitečných pomůcek na Super zoo v sekci Péče a hygiena. Rozhodně si to zaslouží.

📈 112