Úplatky a pamlsky pro mlsné kočičky TIP#009

Co vaše kočka nikdy neodmítne? Zcela určitě různorodé kočičí pamlsky, ňaminky a dobroty. Může to být sušené maso, různorodé plněné ochucené mini kapsičky, masové tyčinky, ale poslouží vám i samotné granule. S ohledem na vybíravost kočičích jazýčků je dobré vytipovat si ty nejoblíbenější a správně je dávkovat. Neměly by se totiž stát náhradou klasického stravování, tedy celodenně dostupných granulí a velkých masových kapsiček

Hodně zábavy si můžete užít, pokud se vaše kočka naučí vyžadovat pamlsky v určitých situacích. #sisithecat například bezpečně vyžaduje mňaminky pokaždé po příchodu domů a před tím, než jdeme spát. A pokud otálíme, nebojí se o svou dávku oblíbených kuřecích kostiček sama říct. Pokud dojdou, umí být hodně nešťastná. Vše se také odehrává na speciálním pamlskovém místě – vyšší kočičí prolézačce. 

s-84142255_10157893932009931_5250129741586890752_o.jpg
#sisithecat se schovává v horní částí kočičí prolézačky.

Někdy také zkouší dožadovat se pamlsků poněkud “mimo pořadí”.To pak na prolézačku vyskočí a mňouká tak dlouho, dokud se nedočká své odměny. Stejně tak jako velmi rychle pochopila, že žadonění platí na všechny členy rodiny. Kočkám to prostě skvěle myslí.

TIP: Jaké rostliny jsou pro kočky vhodné? Jaké dokonce milují?

Co můžete zkusit

Sušené maso pro kočky patří mezi vyhledávanou pochoutku. Budete ale muset vyzkoušet, jestli ta vaše kočka je “na ryby”nebo naopak cokoliv rybí důsledně odmítá. 

Výborné jsou i masové tyčinky. Pokud si jich kočka příliš nevšímá, naláká ji nalámáním tyčinek  na menší kousky. 

Vhodné jsou i poloměkké pamlsky. Ty existují v různých podobách – od kousků masa a různých kombinací, až po mini kapsičkovité, či sandwich provedení. 

Velký výběr dalších pamlsků najdete v Super ZOO přímo v prodejnách nebo v e-shopu pod Pamlsky a krmivo pro kočky. Při pořizování pamatujte na to, že kočky jsou velmi vybíravé a je dobré si vše nejprve vyzkoušet. Pak už stačí zůstat s oblíbenou variantou.

TIP: Pozná kočka sladké?

Pokud cestujete, kočičí pamlsek je vhodnou výbavou do auta. Hodit se bude nejenom pro spolucestující kočku, ale také v případě, že narazíte na ztracenou kočku či kotě, budete je mít tak na co  nalákat. 

Při rozdávání pamlsků vždy dbejte na to, aby kočka nebyla překrmená. Riziko zbytečného vzniku obezity je velké.

Kočičí pamlsky jsou vždy lepší odměnou, než sebelepší lidská strava. Je zcela jisté, že šunka bude pro vaši kočku jedna z nejlákavějších forem pamlsků, ale odolejte pokušení. Pro vysoký podíl soli není pro kočky zdravá.

PS: V Mohu kočce dávat lidské jídlo? najdete dost důležité téma kam můžete rovnou pokračovat

📈 45