Jak dlouho s námi kočka bude? TIP#010

Chcete si pořídit kočku? Mějte na paměti, že to není krátkodobá hračka a musíte počítat s tím, že s vámi bude trávit řadu let. Zejména u koček čistě domácích, tedy těch co nebudou pouštěny ven, je délka života dlouhá – nehrozí jim nebezpečí plynoucí z venkovního prostoru: nehoda s autem, setkání se zlými lidmi, ohrožení jedy nebo infekcí..

Běžná délka života kočky přesahuje zcela určitě deset let a u domácích koček s dobrou péčí může dosáhnout až dvaceti let.  Kočky z kvalitního chovu mohou žít i déle. 

Délku kočičího života ovlivní i vaše péče. Očkování, pravidelné lékařské prohlídky, odčervování a hlavně, kvalitní strava a dostatek tekutin, to vše se počítá. V pokročilejším věku se kočky potýkají hlavně s ledvinami, ale nezapomínejte také na jejich zoubky. Vhodné pomocníky najdete na Super zoo v sekci Péče o zuby

K výraznému prodloužení života pomůže i kastrace. Ať už s ní souhlasíte či nikoliv, veterináři ji doporučují, jelikož mimo jiné napomáhá předejít celé řadě nemocí včetně rakoviny. 

Dlouhověkost jde ruku v ruce se spokojeností. Postarejte se, aby se kočka doma cítila dobře, měla dostatek věcí a míst na hraní i k odpočinku. A uvidíte sami. Bude tu s vámi ještě dlouho.

TIP: Ochranná síť pro kočky na okna je jedna z drobnosti co může výrazně ovlivnit délku života kočky

Kočka není hračka

2019-08-01 08.39.56
Spokojená #sisithecat má uvolěné místo na poličkách. Ráda na nich dlouhé hodiny spí. A taky trochu pomáhá je udržovat bez prachu 🙂

Ač to tak někdy vypadá, kočka není hračka. Pokud se s ní budete chtít rozloučit, měl by k tomu být velmi vážný důvod (zdravotní například). A rozhodně to nedělejte tak, že kočku někam odvezete a necháte ji tam. Najděte jí nové páníčky sami nebo situaci vyřešte s pomocí jednoho z kočičích útulků. 

Poradit se ohledně řešení nebo nalezení nového domova pro vaši kočičku se můžete i s vaším veterinářem. Kontaktovat můžete i některého ze zvířecích specialistů, kteří vám mohou napomoci se socializací nebo vyřešením problémů, které se spokojeným soužitím s vaší kočičkou souvisí. Třeba poté zjistíte, že ve své kočičce najdete věrného a spokojeného člena vaší rodiny.

📈 35