Jak krmit granulemi. Věže na granule TIP#061

#sisithecast jsme už před pár lety pořídili věž na granule. Představte si několika patrovou konstrukci, do které nahoře nasypete dávku granulí. Ty pak propadávají skrz několik pater až do základny ve formě labyrintu. U #sisithecat je to jedna z velmi oblíbených činností.

Jídlo z věže si totiž kočka může ulovit. Je zábavné sledovat, jak tlapkou loví jednotlivé granulky a dokáže je vybírat z vnitřních prostor věže. Pomocí drápků popadne granulku a dopraví si jí přímo do tlamičky. 

TIP: Pokud si chcete pořídit stejnou věž, kterou miluje #sisithecat, mrkněte na ZooHit na Hagen Cat It Design Senses labyrint. Mimochodem, tvůrci si představují, že kočka bude postrkovat granulky tak, aby padaly dolů. Realita? #sisithecat si je prostě vybírá rovnou.

Vedle účelových  “věží na krmení” existují různé další, v podobě spíše hravé. Ty jsou určeny pro ukrývání ňaminek a vyžadují více umu pro získání “odměny” za námahu. Existují i varianty bez krmiva, nejčastěji s míčky.

Nezapomeňte, čas od času je nutné podobné “hračky” vyčistit. Výše uvedená věž to usnadňuje tím, že se dá snadno rozebrat na díly. Není tedy problém ji umýt.

TIP: Pořizujete si kočku? Mrkněte do Kočičí výbava pro začátečníky. Ale věž na granule si rozhodně pořiďte

📈 12