Jak na misky pro kočku? TIP#069

Pořídíte-li si kočku, čeká vás pořízení misek pro krmení i napájení. Nic složitého. Přece jen je  ale pár věci, které byste měli vědět a dát si na ně pozor.

Především, nepořizujte misky plastové, nejvhodnější jsou z nerezové oceli.  Velmi snadno se čistí, a tak se sníží nebezpečí uchycení bakterií a plísní. Oceli dejte přednost i před kameninou. Je výhodnější také v tom, že je prakticky nerozbitná. 

Pro správné dodržování pitného režimu vaší kočky jí musíte pořídit misku na vodu nebo jinou alternativu. Pro podrobnější povídání mrkněte do Miska na vodu nebo kočičí fontána? Misku na vodu nezapomeňte doplňovat i několikrát denně. A hlavně, každý den ji velmi pečlivě čistit.  Pro #sisithecat se osvědčila Miska Dog Fantasy (existují v různých rozměrech).

Potřebovat budete i misku na kapsičky nebo jinou formu vlhké stravy. Tady se nebojte koupit misku větší (což ostatně platí i u misky na vodu), aby kočka mohla konzumovat co nejpohodlněji. Pozor, malé misky mohou kočkám vadit, budou se okrajů dotýkat fousky.  Před další dávkou kapsiček misku vždy pečlivě vymývejte. A nezapomeňte, nejlepší čas na čerstvé krmení pro kočku je večer.

Třetí nutnost je miska na granule nebo jakákoliv její další forma  (mrkněte do Jak krmit granulemi. Věže na granule pro další inspirace). Tu budete nechávat plnou granulí neustále, zkrátka průběžně doplňovat. Kočka si tak přijde v průběhu celého dne kdykoliv se jí bude chtít. 

TIP: Pokud nevíte, co vše si potřebujete pořídit pro spokojené kočky, podívejte se do Kočičí výbava pro začátečníky. 

Chcete s kočkou cestovat? Pak je dobré vytvořit si i cestovní sadu (Jak s kočkou na cesty), abyste nemuseli brát misky, které máte doma natrvalo.

Pod misku s vodou a vlhké krmivo si pořiďte dobrou podložku. Může to být nějaký kus plastu, v různé podobě je běžně je prodávají ve zverimexech. Hodně se doporučuje i nějaký podstavec, pár centimetrů vysoký. Pro kočky je příjemnější, když mohou krmivo konzumovat z vyšší polohy, než čistě u země. 

Misky nechte umístěné na stálém místě, aby si na ně kočka zvykla. Nepřemisťujte je, kočky změny nerady. Místo by mělo být i dostatečně klidné a v klidu nechte i krmící se kočku.

📈 119