Proč mi kočka pořád skáče na nohy? TIP#027

#sisithecat má jednu hodně častou zábavu. Někde se schová, třeba pod sušák na prádlo nebo do krabice, a v nestřeženém okamžiku nám vyskočí na nohy. Pokud s tím už trochu počítáte, je to zábavné. Pokud ale překvapí, může dojít k pořádnému leknutí, často doprovázeného i poctivým zakousnutím.

20200415_162908278_iOS.jpgKočky tohle běžně dělají. Jednak proto, že je baví lovit pohybující se věci, ale hlavně kvůli získání vaší pozornosti. Dost možná se právě nudí a chtějí si hrát, takže se vůbec nerozpakujte vtipně reagovat. Můžete je trochu podrbat, ale ještě lepší je, když si vezmete na pomoc hračku nebo se s nimi s chutí proběhnete. 

TIP: Jak chránit před kočkou oblečení, kabelky a skříně?

Domácí kočky, jako je #sisithecat (na obrázku vpravo), potřebují vybíjet přebytečnou energii, čehož se jim doma často nedostává. Pokud navíc máte kočičího jedináčka (#sisithecat je přesně ten případ), příležitostí k pohybu a aktivitě může být podstatně méně.

Na kočku prostě pamatujte při každé příležitosti. Skákáním z krabice vám možná dává najevo i to, že krabice miluje. Proto ocení, když jí z každého nákupu sami nějakou přinesete. 

Pokud je součástí skoku na nohy i nepříjemné kousnutí, je čas to kočku, či kocoura odnaučit. Netrestejte, nepřehánějte, ale hlasitě protestujte. Opakované hlasité NE většinou stačí, účinnější pak může být rozprašovadlo. Nám se u #sisithecat osvědčilo metoda “kočičího” zasyčení. Mrkněte do Dá se kočka vychovat? Bude vám kočka aportovat? pro další užitečné věci.

TIP: A pokud nepomáhá nic, zkuste postřik pomocí Výcvikový sprej Beaphar Stop It Exterier 400 ml. Stačí jím lehce postříkat kalhoty. Anebo si pořiďte některý z odpuzovačů koček.

📈 513