Jak chránit před kočkou oblečení, kabelky a skříně? TIP#037

#sisithecat už má na svědomí minimálně dvě kabelky. Tedy.. alespoň co si pamatuji. Jednu poškrábala když se schovala do skříně a ustlala si na oné inkriminované kabelce. Druhá pak zůstala neopatrně zapomenuta v předsíni, a samozřejmě dopadla stejně. Protahování drápků na kabelkách (a vůbec kožených věcech) prostě ke kočkám patří. 

To ale není všechno. Když už se kočce podaří do skříně s oblečením dostat, pořádně si ji označkuje a vy pak její chlupy budete nosit jako módní doplněk ještě dlouhou dobu. A to nejen na kabelkách, ale i kompletním zbytku šatníku. Co s tím?

20200331_164558738_iOS
#sisithecat v knihovně. Tam moc škody nenapáchá

Některé tipy doporučují kočkám stříhat drápky, což je jedna z věcí, kterou si u #sisithecat nedovedeme představit. Navíc to tak nějak vyvolává příliš mnoho otázek – kočka totiž drápky používá při běhání, skákání a řadě dalších činností. 

U nás doma jsme jisté řešení našli. Všechny kabelky jsou pečlivě ukryty na místě, kam #sisithecat nepustíme. Ty ,co jsou zrovna “v užívání”, si žena prostě schovává do velké papírové tašky a pro jistotu je ještě vloží do další plátěnky. Funguje to dobře, jen se ony úkryty nesmí zapomenout.

TIP: Kočky. Škrábání. Nábytek, škrabadla, odnaučení a tak 

S ostatním oblečením je to stejné, kočku do skříni nepouštíme. Protože ale naše srdce není z kamene, jednou za čas se jí to podaří. To se pak tváří tak blaženě, že jí těch pár škrábanců prostě odpustíte.  

Přesto ale na drápky prostě pozor. Jsou kočičí součástí a zlobit se tak na ně nemůžete.

PS: Stříhají se kočkám drápky?

📈 100