Pelíšky pro kočky? Jak na ně a proč to občas nefunguje TIP#035

Možná se to stalo i u vás doma. Koupili jste kočce skvělý pelíšek a ona ho ignoruje. #sisithecat to má stejně. Když bylo ještě #kote, pořídili jsme jí nádherné teepee, které jsme ovšem obdivovali jen my. Jinak zelo prázdnotou. Na jednom z topení má také závěsné lehátko, ve kterém nikdy nebyla. Klasický pelíšek ignorovala tak dlouho, že jsme jej nakonec proměnili ve sklad hraček.

Každá kočka je jiná a v čase se navíc mění i její chování. Jedno ale bude fungovat vždy – kočky poleženíčko na ručnících v koupelně je evergreen, stejně jako hledání vyvýšených míst, schovávačky ve skříni a následné zachumlání do vašeho svátečního oblečení. V oblibě pravděpodobně bude i vaše postel, parapety, topení, vysluněná místa i židle. 

TIP: Když je řeč o pelíšcích, tak to musím zmínit i jiné důležité téma.  Kočky. Škrábání. Nábytek, škrabadla, odnaučení a tak 

Některé kočky ale “pelíškové” jsou, a jako většina věcí, je třeba to vyzkoušet. Možná to nebude fungovat hned, ale jednou třeba pelíšek používat začnou. Charakteristické je i to, že místa pro spánek hodně mění.  A nezapomeňte, kočky milují krabice!

Mrkněte na Super zoo do sekce pelíšky – najdete tam klasické pelíšky (prakticky stejné jako ty psí), podložky, deky, odpočívadla na topení, různé formy kukaní, teepee, spacích vaků  či stanů. 

TIP: Proč kočky šlapou polštáře a peřiny?

📈 108