Jak ochránit před kočkou domácí květiny? TIP#087

Chcete rychlé řešení? Nemějte doma žádné. Ani květiny, ani rostliny, ani stromky. Povoleno je jenom to, co kočce kupujete právě z důvodu, aby to mohla ožužlat, sníst a zničit (Jaké rostliny jsou pro kočky vhodné? Jaké dokonce milují? ). Zejména pak nesmíte mít doma nic, co je pro kočku životu nebezpečné

S kočkami je prostě potíž. Budou vyhrabávat hlínu a kamínky z květináčů. Budou také ožírat květiny, ať už jejich listy nebo květy. Ty, co máte na oknech, budou brát jako vhodné místo k sezení či prolézačku. 

Můžete zkoušet různé postřiky pro odpuzování koček, ale ty nevydrží věčně. Navíc vás to nebude moc bavit. Můžete zkoušet kočku naučit, že to co dělá je špatně, ale fungovat to nebude. Až v noci uslyšíte podivné chroustání, buďte si jisti, že šla okusit to, co jí někdo přes den zakazuje. 

Květináče na oknech ochráníte před shozením oboustrannou lepicí páskou, hlínu a kamínky v nich pomocí papírového “poklopu”.

Ty životu nebezpečné květiny odstraníte zcela, to je zcela mimo diskuzi.  Některé květiny se pokusíte dát na místa, o kterých si myslíte, že se kočka nedostane. Což se jak velmi brzy zjistíte, samozřejmě mine účinkem.

Po určité době vás přestane bavit kupovat nové květiny jak v květináčích, tak řezané. Ale možná také zjistíte, že existují druhy, kterých si (ta vaše) kočka nevšímá. Ty vám doma už zůstanou. Samozřejmě budete v sámošce kupovat nějaké takové, které kočka “může” a také bude ochotně konzumovat.

📈 161