Jak na kočku, která demoluje byt lovem všeho poletujícího? TIP#063

#sisithecat je v téhle věci přeborník. Pokud se doma objeví moucha nebo něco jiného létajícího,  nastává problém. Okamžitě vystartuje a snaží se ono létající cosi chytit. V takovém okamžiku je nezastavitelná. Ignoruje vše, co jí stojí v cestě a je schopna shodit květináče, věci, bourat co jí přijde pod packu a skákat tam, kam by nikdy předtím neskočila. 

Řešení? Žádné není, tohle ji neodnaučíte. Kočka je lovec, a spolu s mouchou, můrou či komárem prostě nastartují pudy.  Pokuste se tedy výskyt podobné havěti ve vaší domácnosti minimalizovat – hodně pomohou i kočičí sítě v oknech. 

Snažte se, aby na oknech nebyly shoditelné květináče (dají se zespoda přilepit oboustrannou lepicí páskou), ani další (zničitelné) věci. Pokud situace nastane za vaší přítomnosti, kočku stačí prostě někam na chvíli zavřít a létající havěť zlikvidujte sami – plácačkou, utěrkou nebo si na ně pořiďte sprej. 

TIP: Jak ochránit před kočkou hlínu v květináčích?

PS: Nejlegračnější je, když se doma objeví nějaký brouček či pavouček. To je pak #sisithecat dlouhé minuty pozoruje a občas se nešťastníka pokouší nabrat packou. 

📈 12