Kočka s vámi v posteli ano, či ne? TIP#005

Na rovinu, kočka je sama sobě pánem a ptát se vás nebude. Zapomeňte tedy na to, že by se podobně jako pes někdy naučila klasické “nesmíš” (a ruku na srdce, zákaz stejně většinou padne v okamžiku, kdy opustíte byt).  

Kočka je šelmička milující výšky, která se rázem stane pánem vašeho bytu. Vyskočí kamkoliv a postel patří mezi obzvlášť oblíbení teritorium. Umožňuje totiž fantastickou věc, šlapání na pečlivě ustlané peřině, či nadýchaném polštáři (o tom více později v extra tipu). 

Projde-li vaším životem více koček, tak určitě zjistíte, že některé by nejraději v posteli zůstaly napořád. Chtějí spát, tulit se přímo k vám a někdy si na vás přímo ustelou. Jiné naopak zůstanou v uctivé vzdálenosti, v příznivém případě někde u vašich nohou (#sisithecat je toho příkladem). A další si postel budou užívat jen v okamžiku, kdy je prázdná. Kočky jsou prostě originál.

1200-20200102_084347128_iOS.jpg
#sisithecat postel miluje. Zejména když ji může mít jenom pro sebe

Ať tak, či tak, počítejte s postelí plnou chlupů. Bez těch se život se zvířaty v domácnosti neobejde a je marné s nimi bojovat (pokud tedy nevlastníte kočku naháče). Odéru na povlečení se ale nebojte, kočka je po většinu času to nejvoňavější zvířátko, které doma máte. 

TIP: Pelíšky a kukaně mohou být dobrá cesta, jak kočce otevřít dveře do ložnice, ale ne do vaší postele.

Pokud můžeme doporučit, neodpírejte kočce přístup do postele a nezavírejte dveře. Za pár let vám totiž možná bude líto, že už po ní toužit prostě nebude.  

U venkovních koček je třeba větší opatrnost. Nějaké to zavlečení parazitů, či nečistoty, zde hrozit může, riziko lze ale eliminovat. Stačí správně očkovat, odčervovat a čas od času navštívit veterináře (což určitě děláte i u domácí kočky). A ano, onu bájnou toxoplasmózu dostat můžete, většinou je ale na vině chybně upravené maso, ne vaše kočka. Naopak vás možná přiměje k častějšímu praní a voňavému povlečení. 

Výjimku samozřejmě tvoří páníčkové alergičtí, či astmatici. V takových případech je pak noční nepřítomnost kočky v ložnici bohužel opravdu nutná. 

TIP: Jak chránit před kočkou oblečení, kabelky a skříně?

Ve finále je to celé čistě na vás, jen si za svým rozhodnutím stůjte. Pustit kočku do postele ale žádný problém není. 

📈 218